طي قرن اخير بیش از هزار زلزله در دنیا اتفاق افتاده، هزاران نفر جان خود را از دست داده اند. چیز که در اين ميان نگران کننده است اين است که حدود 20 درصد این زلزله ها در ایران اتفاق افتاده است. بیش از 90 درصد خاک ایران زلزله خیز است. به طور متوسط در دهه یک زلزله بالای 7 ریشتر در ایران اتفاق می افتد. در 3 دهه گذشته بیش از 130 هزار نفر از هموطنان خود را در حوادث مربوط به زلزله از دست داده ایم.
با بررسی فرمول های پیچیده زلزله، به این نتیجه می رسیم که جرم سازه بیشترین تاثیر منفی را روی دریافت قدرت زمین لرزه و آسیب احتمالی روی سازه دارد. به عبارت ديگر، بدون وجود جرم، حرکات ديناميکي سازه بسیار ناچیز خواهد بود. هر قدر که جرم بيشتر باشد نيروي بزرگتري به سازه وارد مي شود. قاعدتا حذف جرم سازه غیر ممکن است. اما می توان با سبک سازی ساختمان و استفاده از مصالح نوین این عدد را به حداقل رساند. محاسبات نشان می دهد که استفاده از دیوار کناف 60 تا 90 درصد از وزن دیوارها می کاهد. که موجب کاهش نیروهای مخرب ناشی از زلزله می شود.
همانطور که ملاحظه می کنید استفاده از سقف کناف تاثیر بسیار زیادی در سبک سازی ساختمان و مقاومت در برابر آسیب های ناشی از زلزله دارد.
سقف های کاذب کناف در برابر سایر انواع سقف های از استحکام به مراتب بالاتری در برابر زلزله برخوردار هستند. مهم ترین عامل تخریب سقف در زلزله پدیده تشدید ( رزونانس) است که سبب ایجاد لنگرهای خمشی و تغییر شکل در سقف شود. این پدیده در سیستم های تعلیق انعطاف پذیر بسیار کمتر از سیستم های تعلیق صلب است. در اجرای سقف های کاذب کناف ترجیحا بهتر است از یک لایه گچبرگ استفاده شود. البته این موضوع همیشه امکان پذیر نیست. بعضی مواقع برای مقاومت در برابر حریق استفاده از یک لایه کافی نیست. بهتر است آویز ها تا جای ممکن نزدیک تقاطع پروفیل ها نصب شوند. در اجرای سقف های کاذب کناف بهتر است ارتفاع آویزها تا جای ممکن کم باشد. و اتصالات به آویزها و سازه ها پیچ شوند. همچنین برای کیفیت بهتر سقف ، بهتر است اتصال جانبی سقف طوری اجرا شود که در جهت افقی امکان حرکت داشته باشد ولی در جهت عمودی ثابت باشد.
سبک سازی ساختمان در دنیا با سرعت زیادی روبه پیشرفت است. با توجه به ضرورت سبک سازی در کشورمان، استفاده از مصالح ساختمانی جدید و به روز یکی از الزامات صنعت ساختمان به شمار می رود.